Kleine circusateliers zoeken circustartiest(en)

Open call
Deadline:

Circusateliers ‘t Sirk (Mol) en Sarakasi (Aalst/Lebbeke) zijn op zoek naar een circusartiest of een artiestenduo dat een groep jongeren wil en kan begeleiden naar een productie. Deze oproep kadert in de projectsubsidie die ze ontvingen, zo kunnen ze artiesten eerlijk vergoeden voor hun werk.

Concreet zijn Sarakasi en 't Sirk op zoek naar een artiest of een artiestenduo dat er tegenaan wil gaan om met een groep jongeren een productie uit de grond te stampen. De groep jongeren wordt een mix van m/v/x van 12 tot 18 jaar van ’t Sirk en van Sarakasi. Bij de start van het project zullen ze elkaar nog niet allemaal kennen.

Praktisch wordt van de begeleidende artiest(en) verwacht één weekend om de twee maanden vrij te zijn om de groep te begeleiden, telkens op een andere locatie in Vlaanderen, onder andere bij een aantal circuswerkplaatsen. Het traject start in januari 2024 en eindigt eind 2025, waarvan het laatste half jaar vooral podiumkansen moeten gegeven worden aan de productiegroep. Een aantal van de weekends ligt al vast, sommigen kunnen schuiven, samen met de circusartiest(en) te bekijken.

Inhoudelijke verwachtingen? Jongeren begeleiden in een creatieproces, hen soms over een drempel trekken en hen (mentaal) steunen waar dat nodig is. Ervaring met creatieprocessen is een must, ervaring met samenwerken met jongeren is een meerwaarde.

Interesse?

Laat het ons ten laatste tegen 20 november weten via [email protected]. Eerst nog een gesprek nodig om overtuigd te geraken? Bel Katrijn (Sarakasi): 0473/46.60.90.