© Fotokultuur

Tijdens circusfestival Plein de Cirque (14-15 september, Turnhout) willen we mogelijke samenwerkingen en kruisbestuivingen tussen Nederlandse en Vlaamse circusspelers exploreren.

Met onze gemeenschappelijke taal kan dat gaan in de richting van circuskritiek, of misschien is er nood aan uitwisseling over grensoverschrijdend artistiek werken en touren? Of over de omkadering die circusartiesten nodig hebben om professioneel te werken? Ook circushogescholen en bij uitbreiding alle vormen van opleiding binnen onze circussectoren kunnen aan bod komen. Misschien heb je zelf wel een idee waarover we dringend onze krachten moeten bundelen?

We starten met een korte inleiding waarbij we ingaan op de gelijkenissen en verschilpunten tussen het Vlaamse en Nederlandse ecosysteem. Waar ligt onze complementariteit en wat kunnen we van elkaar leren?

We nodigen jou uit om deel te nemen aan het gesprek en samen te verkennen welke connecties er mogelijk en aangewezen zijn.

Praktisch

Zaterdag 14 september starten we om 11 uur, we pauzeren met een lunch om daarna van 14u tot 16u verder in gesprek te gaan. Alles gaat door in de centrale hal van de Warande, Warandestraat 42, 2300 Turnhout. Aansluitend kan je enkele voorstellingen meepikken tijdens het festival.

Aanmelden?

Heb je zelf een item dat zeker op de agenda moet? Heb je een idee of wil je nog iets kwijt? Mail naar [email protected]