Zielenknijper: Hanne Coeckelberghs

Hanne Coeckelberghs (25) is gespecialiseerd in aerial silk, straps en handstand. Ze treedt op met verschillende acts, geeft les en organiseert retreats aan de Franse kust.

Hanne Coeckelberghs ©Brecht Van Maele
©Brecht Van Maele

Welk nieuws heeft je recent boos of bang gemaakt?
Het coronanieuws. Ik ben het niet altijd eens met de beslissingen die gemaakt worden. De enige oplossing lijkt altijd vaccineren te zijn. Ik ben niet tegen vaccinatie, maar waarom probeert de regering daarnaast ook niet mensen aan te zetten gezonder te eten, te sporten? Dat maakt het immuunsysteem sterker. In plaats hiervan sluiten ze mensen op en verzwakt hun immuunsysteem alleen maar.

Wat is typisch jou?
Altijd bezig. Ik train nog steeds bijna elke dag, en dit al 10 jaar lang. Ik denk dat ik een verslaving heb aan circustraining. Ik wil de beste worden in wat ik doe. Ik hou ook van koken, bakken en eten, vooral gezondere recepten. Ik sta altijd open voor nieuwe dingen.

Welk optreden zal je nooit vergeten?
15 maart 2020. Van begin februari tot 18 maart hadden we de creatie voor een show met Cirque Starlight in Zwitserland die zou toeren van maart tot eind juni 2020. Maar net voor onze première kwam corona er en moesten we op één dag de show volledig afwerken én de première spelen. Dat was een zeer emotioneel moment.

Welke posters hingen als kind in je slaapkamer?
Toen ik in mijn puberteit was, waren dat de posters van de Joepie.

Wat is je grootste prestatie?
In september vorig jaar hebben mijn vriend – Giani Giordano – en ik een all inclusive retreat georganiseerd. Mensen uit heel de wereld zijn voor een week afgekomen naar de Cote d’Azur in Frankrijk waar ze doek op een boot konden proberen, dagelijks les konden volgen en de streek konden verkennen. Het was echt een succes. Dit jaar organiseren we zelfs twee retreats.

Waar heb je het meeste spijt van?
Ik zou niets uit het verleden willen veranderen. Hoe vervelend bijvoorbeeld corona ook is, als het er niet was had ik sommige vrienden waarschijnlijk nooit tegengekomen.

Wat is je meest onhebbelijke karaktertrek?
Dat ik sommige dingen snel vergeet.

Waar ben je dankbaar voor?
Mijn ouders. Ze staan altijd voor me klaar, hebben mij altijd gesteund in wat ik wou doen en zullen dat ook blijven doen.

Welk talent wil je graag bezitten?
Dat zijn er veel, maar het grootste is dat ik graag zou willen kunnen zingen. Mijn vriend is zanger en composer en het zou zo leuk zijn dat we samen muziek konden maken.

Wat is je dierbaarste bezit?
Mijn familie, vriend en vrienden.

Wat in je dagelijkse leven geeft je een moment van geluk?
De ochtend. Voor velen misschien raar, maar ik hou echt van de ochtend. Wakker worden in de armen van mijn vriend, lekker ontbijten, wat lezen, een koffietje drinken en de dag positief starten.

Wie of wat inspireert jou?
Mijn vriend Giani. Hij is echt een harde werker en gaat steeds voor de beste versie van zichzelf. Hij motiveert me om dat ook te blijven doen.

Welke fouten blijf je maken?
Soms heb ik het gevoel dat ik op elk moment van de dag iets moet doen. Ik moet leren accepteren dat het soms oké is om niets te doen, om niet te trainen. Meer leren genieten van niets te doen.

Wat wil je je kinderen meegeven?
Dat ze voor hun dromen moeten gaan. Alles is mogelijk zolang je er hard voor werkt en er echt voor gaat.

De liefde, wat is dat?
Liefde voor iets of iemand is voor mij een van de belangrijkste dingen in het leven. Zonder liefde zou het leven de moeite niet waard zijn.

Welk(e) boek(en) ben je momenteel aan het lezen?
An Actor Prepares van Konstantin Stanislavski. Een zeer leerzaam boek voor iedereen die wil leren acteren, maar zeker ook voor circusartiesten.

Laatste serie die je gebingewatched hebt?
Een van de laatste series die ik echt goed vond, is een Franse serie genaamd Family Business, echt geweldig. En ideaal voor degenen die hun Frans willen oefenen.

Wat zou je nog voor geen miljoen willen doen?
Mijn dierbaren opgeven.

Hoe wil je herinnerd worden?
Als een positief persoon. Iemand die altijd hard gewerkt heeft en voor alles gegaan is wat ze wou in het leven.

www.hannecoeckelberghs.com

Fotograaf: Brecht Van Maele
Dit artikel verscheen in Circusmagazine #70 (maart 2022)