Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wintervuur

28 december 2019 - 4 januari 2020

Wintervuur is aan zijn achtste en tevens laatste editie toe. Het volledige programma van dit podiumkunstenfestival met circus, theater, muziek en wandelingen is bekend. Het nomadische stadsfestival vindt plaats tussen 28 december en 4 januari aan het Lobroekdok op Antwerpen Dam. Antwerpen Dam heeft een rijke geschiedenis én is tegelijkertijd één van de Antwerpse buurten waar de hedendaagse stadsuitbreiding zeer voelbaar is. De locatie biedt Wintervuur tal van opportuniteiten met de aanwezigheid van voldoende open ruimte, interessante samenwerkingsmogelijkheden met de buurt, een link met zowel Antwerpen Dam als Antwerpen Noord, de haven, de dokken, het aangrenzend district Merksem en de nabijheid van de Slachthuissite. De nieuwe fiets- en wandelbrug en de waterbus bieden daarenboven een interessante verbinding naar de site.

Op het Wintervuurplein, op de hoek van de Denderstraat en de Slachthuislaan, staan vanaf 28 december weer sierlijke circustenten, lichtjes en vuur en je kan er lekker eten en drinken in een bijzondere setting.  Wintervuur presenteert vier nieuwe circusvoorstellingen uit Frankrijk en België, toont nieuw theaterwerk en tal van premières. Het festival geeft graag het podium aan nieuwe stemmen binnen het kunstenlandschap.

Wintervuur legt de focus op stadsontwikkelingen en actuele stedelijke thema’s onder de  noemer urban landscapes met drie speciale voorstellingen en trekt de kanaalzone in en vaart het Lobroekdok op, met vier expedities over de dokken, de wijk en zijn volkse verhalen.

Daarnaast zijn er een heel aantal gratis activiteiten op het centrale plein: ouderwetse kermistoestellen, films en aanbod waar je kan binnen- en buitenwandelen. Overal op het plein kan men zich warmen aan de vele vuren en is eten en drinken aan democratische prijzen. Elke vroege avond is er de Grootste revue van den Dam en later op de avond zijn er concerten in The Barn.

Alles samen presenteert Wintervuur op een week tijd  een totaal van 157 voorstellingen.

Gegevens

Begin:
28 december 2019
Einde:
januari 4
Website:
https://wintervuur.be/

Locatie

Lobroekdok
Antwerpen, België