Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wes Peden – Zebra

februari 21

Wes Peden is het artistieke brein achter ZEBRA. In deze solo-show creëert hij krachtige beelden met hoge worpen en ingewikkelde spins. De show bevat witte randen, kniebeschermers, uitschuifbare armen en vinylplaten. Hij jongleert met ballen terwijl zijn ellebogen dienst doen als kleine trampolines, hij tovert met ringen die veranderen in joggende vlinders en werpend met golfclubs tovert hij golven en andere constellaties op het podium.

Wes is één van ’s werelds technisch meest begaafde en innovatieve jongleurs en een ware natuurkracht. Hij haalt zijn inspiratie uit Sumo-worstelen, fast-food verpakkingen en speelpleinen uit de jaren vijftig. Hij brengt zijn shows in ruimtevaartstations en in parkeergarages. Hij trad op in meer dan 25 landen, onder andere Japan, Israël, Australië en IJsland. Dankzij zijn energieke, complexe en speelse jongleerstijl won hij prijzen van de International Juggling Association en het festival Cirque de Demain.

Wes studeerde als jongleur af aan de Dans och Cirkushögskolan van Stockholm. Wes Peden was ook te zien in Water on Mars van Plastic Boom, een dynamische circusvoorstelling vol spektakel in de lucht en electrobeats die afgelopen seizoen ook bij ons op een staande ovatie mocht rekenen.

Gegevens

Datum:
februari 21
Website:
https://www.dewerft.be/agenda/406/Wes_Peden/ZEBRA/

Locatie

CC de Werft
Geel, België