Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Through the grapevine – Alexander Vantournhout / Not Standing

30 maart 2022 @ 20:00 - 21:30

Een eigenzinnige pas de deux
Alexander Vantournhout duikt opnieuw de theaterzaal in met partner in crime Axel Guérin, die we eerder zagen in ‘Red Haired Men’.

Vantournhout en Guérin tonen hun lichamen, ontdaan van elke franje. Ze zijn getraind maar zeker niet perfect en proberen ook niet te overtuigen met virtuoze bewegingen. Gaandeweg botsen ze op fysieke grenzen en door de bewegingen ontdekken ze zelf de sterktes en zwaktes van hun eigen specifieke lichaamsbouw.
De choreografie speelt met deze verschillende proporties en fysieke kracht. De performers zoeken met veel inspanning en concentratie samen naar balans, evenwicht en harmonie zonder daarbij humor te schuwen. Ze dagen elkaar uit en helpen elkaar, ze leiden afwisselend de dans. Door een ononderbroken wederzijds contact ontspint de verwevenheid tussen aanraken en aangeraakt worden zich als de basismelodie van de voorstelling.

De zevende voorstelling van Vantournhout is zijn eerste échte duet en bouwt qua thematiek verder op ‘ANECKXANDER’. Het lichaam wordt gepresenteerd in een zeer pure vorm en de voorstelling focust op het creatief, kinetisch potentieel van fysieke beperktheden.

Organisator

CC De Brouckere
Site:
http://www.ccdebrouckere.be

Locatie

CC De Brouckere
Aartrijkestraat 6
Torhout, 8820 België
+ Google Maps
Site:
http://www.ccdebrouckere.be