Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ockham’s Razor – This Time

19 oktober 2019

Dit awards winnend gezelschap doet zijn naam alle eer aan. Het is vernoemd naar William of Ockham: een Engelse filosoof en monnik uit de veertiende eeuw die belang hechtte aan zintuiglijke waarneming en ervoor pleitte niet meer te poneren dan nodig. Dit vernieuwend gezelschap van wereldklasse weet op een unieke manier circus en visueel theater te versmelten. 

‘This Time’ is een indrukwekkende voorstelling over tijd, leeftijd en de verhalen die we onszelf vertellen. Met een cast die reikt van 13 tot 60 jaar, maakt ‘This Time’ gebruik van de verbeeldende kracht van circus om met zelfontworpen materiaal een autobiografisch verhaal te vertellen. Zo schetst het de perceptie van kracht en kansen, of hoe we op allerlei manieren sterk zijn doorheen de verschillende fasen van ons leven.

Het is een voorstelling over verandering. Over wat in elk van ons verandert en wat niet.

De vier performers heffen, duwen en bewegen door elkaar in een wereld van kaders, drempels en richels. Lichamen worden hoog in de lucht opgehangen en dicht langs de grond geslingerd in vernieuwende bewegingen op trapeze en bascule.

Locatie

CC Het Bolwerk
Vilvoorde, België