Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Duo André Leo – 125 bpm

maart 18

125 BPM* situeert zich ergens tussen de kosmische krachten van de bewegende hemelli­chamen en het precaire evenwicht tussen twee mensen. Deze voorstel­ling van Duo André Leo gaat over vallen, draaien, elkaar opvangen en nieuwe evenwichten zoeken. *BPM = Beats per Minute

Jean-Baptiste André en Robin Leo gaan op zoek naar de oerkracht die hen drijft: tijd. Daarvoor gebruiken ze een “Cyr wheel”, ook wel “roue Cyr”** genoemd. Het wiel dwingt tijd af, dwingt een ritme af en dwingt Jean-Baptiste en Robin om in de beweging van die tijd mee te bewegen. ** Denk aan de ‘Vitruvi­us­man’ van Leonardo da Vinci, de blote man in een cirkel die de ideale lichaams­ver­hou­dingen schetst.

Tijd is het harmoni­euze evenwicht van met elkaar bewegende vormen: zoals de beweging van de planeten onze tijdser­va­ring afdwingt, zo dwingt het bewegen van het wiel de tijd in 125 BPM af. Maar wat als de makers dat harmoni­euze evenwicht verbreken? Wat als alle beweging plots stopt? Kunnen ze elkaar dan nog in evenwicht houden? Kunnen ze dan nog nieuwe evenwichten vinden?

Gegevens

Datum:
maart 18
Website:
https://www.nona.be/nl/programma/125-bpm

Locatie

NONA
Mechelen, België