Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Double Bill – THERE THERE Company & Sinking Sideways bij PERPLX

januari 27 @ 19:00 - 22:00

THERE THERE Company met Chaïm, een ode aan adem om 19 uur

Ademen: een automatisch fysiologisch proces dat ons in leven houdt. De drijvende kracht achter onze vitale functies, onze stem, onze beweging. Ademen is een krachtig maar tegelijk ook fragiel, lang niet zo vanzelfsprekend als we vaak denken. Pas als de adem ons ontnomen wordt, zien we de waarde ervan in. Tijd voor een ode! Een ode aan adem.

In ‘Chaïm’ ontmoeten acrobatie en klassieke zang elkaar. Beiden zijn een vorm van virtuositeit, gestuurd door adem. Deze creatie ontstaat op het ritme van een ademhaling. Adem wordt stem, wordt beweging, wordt muziek. Op scène dan ook drie performers: een klassiek geschoolde zangeres, een acrobate en een jonge artiest.

Sinking Sideways met Cécile om 21 uur

In hun tweede creatie ‘Cécile’ onderzoekt Sinking Sideways de choreografische mogelijkheden die liggen binnen één repeterend patroon, geleend van het oneindige-lus principe van jongleren. In een duidelijk begrensde zone verschijnen en verdwijnen vormen en de lichamen van de drie artiesten lijken samen te vloeien tot een levend organisme.

Drie acrobaten, beperkt tot een kleine ruimte, continu in beweging. Sinking Sideways is een jong Vlaams circuscollectief met een focus op acrodans. De huidige leden zijn Dries Vanwalle (BE), Raff Pringuet (BE) en Xenia Bannuscher (DE).

Gegevens

Datum:
januari 27
Tijd:
19:00 - 22:00
Site:
https://www.perplx.be/soiree-double-bill-27-januari-2023/

Organisator

PERPLX
Bekijk de site van Organisator

Locatie

PERPLX vzw
Kortrijk-Marke, 8510 België + Google Maps
Bekijk de site van Locatie