Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Contre-jour – Alexander Vantournhout / Not Standing

16 februari 2022 @ 20:00 - 21:30

Wanneer ze zich op een losse ondergrond van zand of aarde verplaatsen, laten mensen en dieren sporen na. Met hun voet- of pootafdrukken ‘beschrijven’ ze de ondergrond en herinneren ze ons aan de oorspronkelijke betekenis van het woord choreografie: ‘schrijven met bewegingen’.

‘Contre-jour’ speelt zich af op een zandvlakte. Vijf vrouwen wandelen, lopen, huppelen, verplaatsen zich als een kat op handen en voeten,… Ze creëren verschillende soorten ‘in-drukken’, die ze steeds opnieuw uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen. Want het achterlaten van sporen kan gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld wanneer je illegaal iemands eigendom betreedt of ongemerkt een landsgrens wil passeren.De individuen helpen elkaar als groep, door collectieve bewegingen, maar evengoed door ruimte te geven aan solo’s en duetten. In dans én in live zang.

‘Contre-jour’ is de nieuwste voorstelling van not standing, het gezelschap van Roeselaarnaar Alexander Vantournhout. Hij kiest hier voor het eerst volledig voor de rol van choreograaf. Hij geeft het podium aan vijf vrouwelijke performers, met een diverse achtergrond in o.a. dans, musical en circus.

Gegevens

Datum:
16 februari 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Site:
https://www.despil.be/agenda/193/Alexander_Vantournhout_not_standing/Contre_jour

Organisator

CC De Spil
Site:
https://www.despil.be/

Locatie

CC De Spil
Roeselare, + Google Maps