Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Circus Ronaldo – SWING (try-out zaalversie)

2 november 2019

Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie van Circus Ronaldo. Met de voorstelling ‘SWING’ opende hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij. Al van kindsbeen af is hij ondergedompeld en opgegroeid in het circusleven. In al die jaren heeft hij Circus Ronaldo zien evolueren van het circus van zijn grootouders tot de eigenzinnige Commedia dell’Arte voorstellingen van vandaag.

Nu heeft hij zelf de droom waargemaakt om al zijn ervaringen, belevingen en indrukken in een fonkelnieuwe voorstelling te verwerken. Hij creëerde, samen met zijn vader Danny Ronaldo als zijn coach, de sfeer van circus en variété uit de eerste helft van de 20ste eeuw.

Een frisse waaier van allround circusartiesten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo’s jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het zestal van SWING charmeert niet alleen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit.

Tony Decap, de intussen wereldwijd bekende orgelontwerper construeerde speciaal voor deze voorstelling een groot mechanisch Decaporgel in de oude circus- en variétéstijl van de jaren ’40.

Gegevens

Datum:
2 november 2019
Website:
https://www.blikveld.be/swing

Locatie

GC ’t Blikveld
Bonheiden, België