Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Circus Ronaldo – SWING

28 februari 2020 - 1 maart 2020

Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie van Circus Ronaldo. Met de voorstelling SWING opent hij een nieuw hoofdstuk in een lange geschiedenis van spektakelmakerij.

Al van kindsbeen af is hij ondergedompeld en opgegroeid in het circusleven. In al die jaren heeft hij Circus Ronaldo zien
evolueren van het circus van zijn grootouders tot de eigenzinnige Commedia dell’Arte voorstellingen van vandaag. Nu heeft hij zelf de droom waargemaakt om al zijn ervaringen, belevingen en indrukken in een fonkelnieuwe voorstelling te verwerken.

Nanosh creëerde, samen met zijn vader Danny Ronaldo als zijn coach, de sfeer van circus en variété uit de eerste helft van de 20 ste  eeuw. SWING is een voorstelling voor een breed publiek van alle leeftijden en met het stevige DNA van de bijzondere Ronaldo traditie. Tony Decap, de intussen wereldwijd bekende orgelontwerper construeerde speciaal voor deze voorstelling een groot mechanisch Decaporgel in de oude circus en variété stijl van de jaren ’40.

Met SWING  maakt Circus Ronaldo de scene vrij voor een nieuwe generatie. Een frisse waaier van allround circusartiesten trekken al hun registers open op maat van de onvervalste swingmuziek uit de jaren veertig. Groots spektakel en kleine knipogen, swingende tonen en een vleugje verleiding. De aanstekelijke speelsheid, de heerlijke dynamiek en de blije opgewektheid van Circus Ronaldo’s jonge garde laat je verliefd worden op circus zoals je het al lang niet meer zag. Het zestal van SWING charmeert niet alleen met hun humor en fratsen, maar ze laten je ook genieten van hun ongekunstelde authenticiteit.

Locatie

C-mine
Genk,