Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Circus Ronaldo – La Cucina dell’Arte

18 oktober 2019

Van kindsbeen af bespelen de broers David en Danny Ronaldo de komedie der menselijke zwakheden, ‘de clown’. De dwaze, menselijke machtsspelletjes zijn ook in ‘La Cucina dell’Arte’ het hoofdthema. De hiërarchie achter de potten en pannen en de relatie tussen de meesterkok en het keukenhulpje zijn droomsituaties voor deze clowns.

Danny Ronaldo ging in de leer bij de Siciliaanse meesterpizzajolo Paolino Bucca en een XIXde-eeuwse keukenkar op karrewielen werd aanzienlijk gevuld met porseleinen serviezen en de nodige eetbare en jongleerbare voedingsstoffen. Eens de fragiele keukenkastjes opengaan, begint een accordeon zijn eigen leven te leiden, spelen de lepels een tarantella op de wijnflessen en kan het ‘breekbare’ spektakel beginnen …

‘La Cucina’ heeft vijfsterrenrecensies en staande ovaties ontvangen van Reykjavik tot in Lissabon, van Sydney tot Hong Kong. Intussen heeft de voorstelling iets legendarisch en staat het bovenaan de lijst van meeste buitenlandse opvoeringen door Vlaamse podium kunstenaars. Na meer dan 500 voorstellingen, 150.000 km on the road, 4.500 gebroken borden en meer dan 800 kg deeg, willen Danny en David Ronaldo hun tour in schoonheid eindigen.

Gegevens

Datum:
18 oktober 2019
Website:
https://www.zwaneberg.be/e1480/circus-ronaldo

Locatie

CC Zwaneberg
Heist-op-den-Berg,