Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Circus Ronaldo – Fidelis Fortibus

april 26 - april 28

No spettacolo. In Fidelis Fortibus betreedt het publiek een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Enkel de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Hij heeft iedereen begraven rond de cirkel van verkleurd zaagsel. De graven zijn herkenbaar. Daar ligt de koorddanseres, met haar ballerina’s, versierd met verwelkte rozen. Daar ligt de witte clown, met zijn trompet, elke dag opgeblonken aan het kruis. Daar ligt de directeur, waarbij hij nog steeds angstig in een grote boog om het graf heen loopt. De clown geeft niet op en blijft altijd doorgaan, wat er ook gebeurt. Want al zakt de tent in en ben je helemaal alleen, the show must go on …

Fidelis Fortibus gaat niet specifiek over alleen-zijn, maar een heel klein beetje over eenzaamheid. De voorstelling gaat vooral over trouw. Eeuwige trouw. Trouw aan familie, aan een geliefde. Trouw aan het werk van je voorouders. Trouw aan je onuitgesproken beloften. En over de grens tussen trouw en waanzin.

Fidelis Fortibus is een grappige, poëtische solo vol nostalgie in een prachtig decor. Een tour de force van Danny Ronaldo, die alleen in de piste staat en een ode brengt aan de bijna absurde verbondenheid, die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geeft. Circus Ronaldo komt bovendien voor het eerst naar Maasmechelen, mis deze bijzondere voorstelling niet!

Gegevens

Begin:
april 26
Einde:
april 28
Website:
https://www.ccmaasmechelen.be/programma/circus-ronaldo

Locatie

CC Maasmechelen
Maasmechelen, België