Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Circus in De Roma

februari 24 - februari 26

Circus in De Roma is terug. Na twee zondagse edities in 2022, vullen ze in 2023 een heel weekend met voorstellingen én workshops. Met een tribune in het hart van de zaal laten ze er jong en oud genieten van én meedoen met  circusgezelschappen.

Be Flat met ‘Double You’

Be Flat is een Gents circusgezelschap opgericht door Ward en Thomas. Hun voorstellingen zijn een mix van acrobatisch circus en urban sports. Be Flat staat voor gelijkheid en speelt voor iedereen: hun doel is om toeschouwers met verschillende achtergronden op creatieve  wijze met elkaar in contact TE brengen. De voorstelling Double You is zo’n sociaal experiment. Twee voorstellingen vinden gelijktijdig plaats, vijf hybride artiesten delen twee podia. Twee publieken kijken tegen een doek aan en beleven elke act op een andere manier. Iedereen drummer, iedereen acrobaat, iedereen welkom.

Wanneer? vr 24 feb om 20:00 (tickets) + za 25 feb om 15:00 (tickets)

Ell Circo D’Ell Fuego

De Antwerpse circusschool Ell Circo D’Ell Fuego wil kinderen, jongeren en volwassenen in contact brengen met circus. ‘Circus ontdekken is circus zien én doen’, is hun motto. In De Roma organiseerde de school al twee keer een toonmoment met al hun leerlingen en disciplines, nu houden ze enkele circusworkshops in AMOR. Kom langs en haal je beste circuskunsten boven, je gezelschap kan intussen gezellig iets blijven drinken. Iedereen welkom. Gratis zonder inschrijving

Wanneer? zo 26 feb van 14:00 tot 16:00 in AMOR

THERE THERE Company

Carrying My Father is een acrobatische voorstelling over dragen en gedragen worden, over vasthouden en loslaten, over fragiele kracht en speelse rivaliteit. Vier circusartiesten van There There Company staan op de scène met hun vader. Acht volwassen mannen die elkaar ontmoeten, elkaar testen en elkaar optillen. Acht lichamen die niet even sterk zijn, maar wel even krachtig in hun eigenheid en interactie. Centraal in deze indrukwekkende voorstelling staat het besef: zoals de vader de zoon droeg, zo zal de zoon ooit de vader dragen.

Wanneer? zo 26 feb om 20:00 (tickets)
Leeftijd? 12+

Gegevens

Begin:
februari 24
Einde:
februari 26
Site:
https://www.deroma.be/nl/agenda/circus-in-de-roma/11631/

Organisator

De Roma
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout,
+ Google Maps