Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cinema Malfait & Circus Ronaldo – Wees blij dat het regent

april 24 - april 26

Na de internationaal gelauwerde ‘En waar de sterre bleef stille staan’, ‘Blue Bird’ en ‘Lucifer’, kijkt de filmwereld vol spanning uit naar de nieuwe film van Gust Van den Berghe.

‘Wees blij dat het regent’ is een poëtisch verhaal over Lucien (Danny Ronaldo) die terecht komt in de circusfamilie Malfait en verliefd wordt op de dochter van circusdirecteur César Malfait (Karel Creemers) …

‘Wees blij dat het regent’ komt in het najaar 2019 in de zalen. Of beter gezegd, de bedoeling is dat deze film NIET in de zalen komt, maar enkel zal te zien zijn in een mobiele, nostalgische cinemabarak.

Gust Van den Berghe wil namelijk zijn film niet geprojecteerd zien in de plaatselijke bioscopen, waar hij riskeert na twee weken uit roulatie te worden genomen. ‘Wees blij dat het regent’ zal enkel te zien zijn in een eigen mobiele cinemabarak, ‘Cinema Malfait’, die vanaf het najaar 2019 van stad naar dorp gaat reizen.

Er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinéma Malfait zal immers gerund worden door César Malfait (Karel Creemers), de louche circusdirecteur uit de film. Dat louche personage wacht het publiek op en zal hen op meerdere verkeerde benen zetten, nog voor de film begint … Realiteit en fictie vermengen zich.

Gegevens

Begin:
april 24
Einde:
april 26
Website:
https://www.zwaneberg.be/e1464/cinema-malfait-circus-ronaldo

Locatie

CC Zwaneberg
Heist-op-den-Berg,