Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Cinema Malfait & Circus Ronaldo – Wees blij dat het regent

januari 23 - januari 24

De film komt in het najaar 2019 in roulatie, maar hij zal niet geprojecteerd worden in (cinema)zalen. ‘Wees blij dat het regent’ zal alleen te zien zijn in een omgebouwde truck, een knusse ‘cinemabarak’, genaamd Cinema Malfait.

Om de film ‘Wees blij dat het regent’ tot bij de mensen te brengen, gaat Circus Ronaldo een oude vrachtwagen verbouwen tot een cinema. In twee uur tijd zal deze vrachtwagen kunnen uiteen geplooid worden tot een echt, ouderwets cinemazaaltje met 75 zitplaatsen. De cinemabarak zal volledig ingekleed zijn in de warme, nostalgische stijl van de film.

‘Wees blij dat het regent’ zal enkel te zien zijn in deze mobiele cinema, Cinema Malfait, die telkens een stop van één of meerdere dagen zal houden in de onmiddellijke buurt van een Cultureel Centrum of bioscoop in Vlaanderen. Nieuwsgierigen die de film willen zien, moeten dus op zoek naar de mobiele Cinema Malfait of moeten wachten tot die in hun buurt zal komen.

Maar er is meer dan enkel een film die geprojecteerd zal worden. Cinema Malfait zal immers gerund worden door César Malfait (Karel Creemers), de louche circusdirecteur van het fictieve Circus Malfait uit de film. Dat ‘malafide personage’ zal het filmpubliek opwachten en zal hen op verkeerde benen zetten, nog voor de film begint …

Realiteit en fictie vermengen zich . Een mooi, origineel project op de grens tussen circus, film en performance.

Locatie

CC Westrand
Dilbeek, België