Circuscentrum

Stimulans voor de circuskunst
Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

De Donderdagen: CircoDroom & A Sens Unique & Rode Boom

17 augustus 2017

CircoDroom (BEL) – Where dreams come true (3+)
Het publiek zit klaar. De piste ligt glanzend te wachten. De gordijnen gaan open. Maar waar zijn alle artiesten? Iedereen is weg! Charlo, het verlegen manusje-van-alles, roept de hulp in van het publiek: de toeschouwers krijgen een rol toebedeeld én een spoedcursus circus. In deze kindvriendelijk magische voorstelling, waarin kindergrime en interactief circus vloeiend met elkaar verweven worden, spelen de kinderen zélf de hoofdrol en verbazen ze hun ouders en vrienden (maar vooral zichzelf) van hun kunnen.
 
A Sens Unique (FRA) – Léger Démèlé.
Een heksenketel van individuen te dicht op elkaar geplakt en toch claustrofobisch alleen. Acrobatie en een verrukkelijke explosie van excentrieke bewegingen. Een hunkering verscholen achter gekruiste armen en een Chinese paal. Kledingstukken die gracieus van blote schouders glijden. En een interessante bijrol voor … de citroen. Ziehier de ingrediënten voor een ontwapenende circusshow waarin vijf individuen mekaar passioneel op de proef stellen. Of op de zenuwen werken. A Sens Unique zijn vijf jonge Quebecois die vanuit hun Franse uitvalsbasis in Le Mans stormenderhand de Europese straattheaterfestivals veroveren.
 
Rode Boom (BEL) – Ongekende Evidenties.
Kun je teruggaan naar dat allesbeslissende moment waarop je een keuze maakte en wat gebeurt er als je deze keuze ongedaan kunt maken? Kurt Demey, Joris Vanvinckenroye en Frederica Del Nero onderzoeken hoe je geluk en toeval in een patroon kunt gieten. Ondervind zelf of dit patroon te doorbreken valt in deze interactieve en destabiliserende crossover tussen theater, muziek en mentalisme waarbij poëzie het enige houvast is, jij zelf de hoofdrol speelt en toevalligheden zich ophopen tot magische ervaringen! Let op: aanbevolen leeftijd +12. Maximum 200 toeschouwers.
 
Waar? Achterkant Ninia, Kaardeloodstraat (CircoDroom) + Graanmarkt, Ninove
Wanneer? 17 augustus, 15 uur en 18 uur (CircoDroom), 19.30 uur (A Sens Unique) en 21 uur (Rode Boom)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Locatie

Graanmarkt
Ninove, België